top of page

Vår lokale julegaveguide

Julen er rett rundt hjørnet, og det er knapt en måned igjen til den store kvelden. Julepynten har begynt å pryde butikkvinduene, julebrus og kaker fyller hyllene, og julesanger ljomer ut av høyttalere. Tiden er inne for å tenke på årets julegaver, og VisitOrkland ønsker å hjelpe både store og små på veien.

For den matinteresserte:

Mange av oss er stadig på jakt etter nye og spennende kulinariske opplevelser. Hva med å glede en slektning eller kjær venn med fine, lokale matvarer fra de mange matprodusentene i området? Velg blant jordbærbrus, honning, egg, ost, pålegg, bakst, kjøtt, sjokolade og akevitt - eller sett de sammen til en større gavepakke. Flere av gårdsbutikkene er selvbetjente, og selger i tillegg produkter fra de andre gårdene og produsentene i nærområdet. Støtt en lokal bedrift, og viderefør kjærligheten de har lagt i varene.


Finn dine favoritter hos Smak OrklandMat nytes aller best i godt selskap. Inviter med deg noen til en av de mange flotte spisestedene i området. Restaurant Ministeren ved Bårdshaug Herregård og Bergmannskroa på Løkken Verk tilbereder mat fra bunnen av, med lokale råvarer. Vertshuset Fannarheimr og Cafe Corner serverer mer tradisjonell husmannskost, og Solruns Heimelaga og Damphuset tilbereder nydelige lunsjretter. For mer eksotisk mat er Sabrura og Thai Thai fine alternativer. På Fannrem finner du også det lille bakeriet Kvardag Surdeigsbakeri. Velg et sted som selger gavekort, eller vær kreativ og lag ditt eget.
For den rastløse:

Mark i rumpa? Finn noe å gjøre sammen, eller gled en leken krabat med en opplevelse for livet. Kjøp gavekort til Orklandbadet eller Klatrehallen – eller vær ekstra gavmild og gjør en dag utav det. Start dagen med bading eller klatring, før du spanderer middag på Jordbærpikene og inviterer til en omgang på Orkland Bowling til kvelds. Topp det hele med en natt på et av de mange overnattingsstedene i kommunen.


For den nysgjerrige kan en dagstur til Løkken Verk være midt i blinken: gruvevandring i Gammelgruva, omvisning i Orkla Industrimuseum og middag på Bergmannskroa. Sistnevne tilbyr også overnatting. Les mer om denne opplevelsen av Thamsriket.


Fortsatt ikke funnet den perfekte gaven? Hva med å utforske nærområdet på hesteryggen? Både Berge Gård og Leirbekken Islandshester tilbyr ridetimer for store og små.
For den estetiske:

Noen setter mer pris på gaver som varer. Velg blant interiør, klær, tilbehør, møbler, garn, planter eller andre skatter fra de lokale butikkene og gårdene, eller ta turen innom Amfi Orkanger og Amfi Oti for mer kjente merkevarer.


Interiør fra Skjetne Design, Litt tå Kvart og Britt i Byn Klær fra Inc. Interiør og planter fra Hageland Wormdal og Groven Gartneri Garn fra Fortuna


Miljø er i sterkt fokus om dagen, og stadig flere velger å handle brukt. Kanskje er det bærekraftige julegaver venner og bekjente finner under juletreet i år? NLM Gjenbruk Orkland tilbyr et bredt utvalg av varer. Tar du turen til Lensvika kan du stikke innom Lensvik Landhandleri. Er du heldig får du kanskje høre en gammel vikinghistorie på kjøpet.Comments


bottom of page