top of page

Vinterferie i Orkland

Fart og spenning eller fullstendig avslapning – i Orkland kan du tilbringe ferien akkurat som du vil. Fra snøfylte skiturer i Knyken og badeglade timer i Orklandbadet, til historiske dykk ved Thamshavnbanen og lokale skattefunn, er Orkland det ideelle stedet for både eventyrlystne og de som søker kulturell påfylling.Utendørsaktiviteter i vinterferien


Dersom været spiller på lag, er det lite som å tilbringe dagen ute, særlig nå som dagene blir lysere. Liker du å stå på ski, bør du ta turen til Knyken skisenter, Ulvåsmarka, Høgkjølen, Elgshøgda eller Redalen. Knyken har i tillegg alpinanlegg og gratis barneskitrekk.

 

 


Ulvåsmarka. Foto: Oda Røe / Allsidig Design
Rødåsen i Ulvåsmarka. Foto: Allsidig Design

Kulturelle og familievennlige aktiviteter


Skulle du helst vært i varmere strøk, er Orklandbadet er godt alternativ. Her finner du sydenstemningen i et av Norges beste badeland, med hele 8 bassenger å velge blant. Eller kanskje klatrehallen er et bedre alternativ?


 

I fjor åpnet Orkla Industrimuseum på Løkken Verk helt ny utstilling: Inn i berget. Her kan små og store lære mer om gruvehistorien, men på en gøyal og moderne måte. Kanskje kan besøket kombineres med en tur i gruva også?


Orkla Industrimuseum. Foto: Stine Aasløkk
Orkla Industrimuseum. Foto: Stine Aasløkk

 

Test konkurranseinstinktet hos Orkland Bowling, her har de også biljard og shuffleboard. De har også installert karaokeanlegg som kan leies. For en mer avslappet tilværelse kan du sjekke ut kinoen på Orkland kulturscene.Mat og drikke


Uten mat og drikke duger helten ikke. Du finner som regel noe godt å spise i nærheten uansett hvilken aktivitet du velger gjennom dagen. Og det skal heller ikke stå på variasjonen i utvalget. Fra lokale nisjer i historiske bygninger til fastfood og take away.

 

Hvis det er ett sted du bør oppleve både mat og omgivelser i Orkland, står Bårdshaug Herregård høyt. Her får du retter tilberedt av lokale råvarer og historie i én og samme forpakning. Kanskje er det mulig å få en omvisning også?

 

Mer historie finner du i Damphuset også, som har åpent til lunsj utvalgte dager. Den beste baksten finner du hos Kvardag Surdeigsbakeri eller Solruns Heimlaga. Middag kan du nyte på blant annet O75 eller kanskje på et av Amfi-sentrene?

 

Ønsker dere heller å lage maten selv? Inkluder barna i matlagingen, og sjekk gjerne ut lokale produsenter og gårder i området. Kanskje dukker det opp noen søte dyr å hilse på?
 

Shopping

På jakt etter unike skatter? I sentrumsgata finner du et utvalg nisjebutikker som selger småting innenfor håndverk, kunst og design - fra håndlagde til tradisjonelle norske varer. Lensvik Landhandleri er et skattekammer for seg selv, og bør absolutt utforskes ved kaia i Lensvika. Lokale suvenirer finner du også på Orkla Industrimuseum på Løkken Verk.

 

Foretrekker du merkekjeder og kjøpesenter, er Amfi riktig sted. Her finner du butikker innenfor de fleste kategorier, enten du velger Amfi Orkanger eller Amfi Oti.

 


Praktisk informasjon


For å gjøre din reise til Orkland så smidig som mulig, er det verdt å merke seg noen praktiske detaljer. Offentlig transport tilbyr tilgjengelig og effektiv reise mellom flere av hovedattraksjonene, men bil er et godt alternativ om dere ønsker større fleksibilitet. Når det gjelder overnatting, spenner alternativene fra komfortable hoteller til sjarmerende B&Bs og hytter i fjellet, noe som gir noe for enhver smak og budsjett.

 

 


Bårdshaug Herregård

Enten du søker spenning i snøen, kulturelle opplevelser eller bare ønsker å nyte den vakre naturen i vinterferien, finner du noe for enhver smak i Orkland.


Viktigst av alt – nyt!


Orklandbadet. Foto: Allsidig Design


Comments


bottom of page