top of page

Ulvåsmarka

Ulvåsen – vinter og sommer

Foto:

Kajsa Selnes / AD

Orkanger er en by med mange friluftsmuligheter både i sentrum og en kort biltur fra sentrum mot øst og Ulvåsmarka.

Hjertet i marka i øst er Orkanger Idrettsforenings lagshytte – Ulvåshytta. Frivillige fra idrettsforeninga sørger for at hytta holder åpent hver helg i vintersesongen for servering av kaffe og vafler. Hver uke ellers i året er det søndagsåpent. Informasjon om åpningstider finnes på foreningas hjemmeside – www.orkanger-if.no


Seks mil skispor

Det er gode parkeringsforhold utafor Ulvåshytta. Samtidig er det mulig å gå til fots hele året langs Ulvåsveien eller i stier fra Nerviksbakkan, via Buvikløypa og Furuberget.

Seks mil skispor er vintertilbudet i Ulvåsmarka. Inkludert i løypenettet er lysløype på et par kilometer med start og mål ved Ulvåshytta. Folk flest kan takke frivillige dugnadsgjenger fra lokale idrettslag i både Orkanger og Viggja for at forholdene er så godt lagt til rette. Også Orkdal kommune viser at de setter pris på dugnadsinnsatsen og bidrar med økonomisk støtte til blant annet oppkjøring av løyper og drift av skianlegg.

Orkanger Idrettsforening har et tett samarbeid med idrettslag i Skaun, slik at løypenettet i Ulvåsen henger sammen med løypenettet i Viggja og Skaun rundt Seljan, Hølbekken, Ramnåsen og Kaståsen.


Rundt Ulvåshytta er det gode leik- og skimuligheter for de aller minste. Idrettslaget har også satt opp en gapahuk – Ulvehiet, der det kan grilles i en fastmontert grill og spises i sittegrupper under tak.


Bærtur og mosjon

Om sommeren er Ulvåsmarka enda mer tilgjengelig enn om vinteren, for da ligger marka innbydende får både rekreasjon, bærplukking og mosjon langs stier eller hvor du vil i utmarka. Her bidrar også idrettsforeninga med tilrettelegging slik at folk som trenger mer tilrettelegging kan følge stier, trelagte trasèer i blautmyrer og bruer over bekkefár.

I 1992 sørget Kontaktutvalget for skogbruk i Orkdal for at det ble opparbeidet en skogsti (natursti) i Ulvåsen. Denne er blitt vedlikeholdt med opplysningsplakater i samarbeid med Statskog slik at folk kan få nyttig og interessant informasjon om planter, vekster og natur samtidig som de får en flott markatur. 


Er du historieinteressert får du god og interessant informasjon og kunnskap om de ulike gårdene, plassene og lokale stedsnavn rundt i Ulvåsmarka på Orkanger Idrettsforenings hjemmeside – www.orkanger-if.no

Adresse:

Ulvåsveien, 7354 Viggja, Norway

Bilder:

Bilder

Lignende attraksjoner

Pink Blossom

Trehusbyen Nerøra

Trehusbyen Nerøra er en pittoresk bydel nord i småbyen Orkanger med en lang og mangfoldig historie. Her bodde fiskere og strandsittere fra 1600-tallet. Da industrialiseringa startet på midten av 1800-tallet utviklet Orkedalsøren - eller Nerøra - seg som industristed, handelssted, håndverkssted og fiskeristed.

Aktiviteter, Turtips,

Orkanger

Pink Blossom

Øyhopping: Orkland-Ørland

Trøndersk kystnatur på sitt beste - opplev ytre Orkland og ytre deler av Ørlandsområdet på to hjul. Øyhopping kan by på mange spennende opplevelser og nye minner. Med ruta Selva-Værnes-Leksa-Storfosna-Garten-Brekstad-Valset får du en kystnær rundtur i vakre omgivelser.

Turtips, Sykkeltur

Selva

Pink Blossom

Raudhåmmårn (Rødkammen)

Rødkammen, bedre kjent som Raudhåmmårn, er en klassiker på Orkanger. Her kan du velge mellom fire startpunkt, avhengig av hvor bratt og lang tur du ønsker. Dette betyr at du også kan gå turen som en rundtur.

Turtips, Tursti, Fottur

Orkanger

Pink Blossom

På sporet av Thams

En historisk reise fra Orkanger til Løkken Verk

Turtips, Togtur

Orkland

På Orkanger har man alt innenfor kort rekkevidde.

Relaterte artikler

Oppleve2@2x.png

Her er fine turtips for både natur- og historieinteresserte

bottom of page