top of page

Knyken Skisenter – et vinterparadis for store og små.


I Knyken kommer vinteren virkelig til sin rett. Her finnes et hav av muligheter for å nyte snøen, enten du liker å suse ned alpinbakken, ta deg en langrennstur i preparerte løyper, eller leke deg i barneskitrekket. Dette er stedet hvor alle, uansett alder og ferdighetsnivå, kan finne sin form for vinteraktivitet.Alpinbakke

Alpinanlegget i Knyken er utstyrt med både utfordrende løyper for de mer erfarne og mildere bakker for nybegynnere. Med to skiheiser av typen knappheis er mulighetene mange. Fra toppen av den første heisen kan du sette utfor den minste bakken, og kanskje teste kuleløypa. Eller du kan fortsette til den andre heisen, hvor du får valget mellom skogsløypa eller det såkalte «henget».
Gratis barneskitrekk

I høst fikk barneskitrekket i Knyken en oppgradering med et flunkende nytt skibånd! Den gamle stålvaieren er borte, slik at også små skikjørere kan få en enda bedre opplevelse i skibakken. Etter noen justeringer og en spennende testperiode, åpnet bakken lørdag 20. januar. Best av alt, skitrekket er helt gratis!
Akebakke: Det er også mange som velger å ta med seg akebrettet i bakken.

Ved barneskitrekken er det tilrettelagt med gapahuker og fine plasser å sette seg ned.
Ved barneskitrekken er det tilrettelagt med gapahuker og fine plasser å sette seg ned.

 

Åpningstider alpinbakke og barneskitrekk:

Mandag-torsdag 17.30-20.00

Lørdag-søndag 11.00-17.00

 


Preparerte skiløyper og lysløype

For de som foretrekker langrenn, tilbyr Knyken et omfattende nettverk av løyper som strekker seg gjennom idyllisk vinterlandskap. Her kan du velge blant både korte og lange løyper, perfekt for en familietur eller en mer utfordrende treningsøkt​​. Ved kveldstid lyser strålkastere opp løypene, slik at du kan nyte langrenn også etter at mørket har senket seg.

 Knykstuggu

Underveis, eller etter en dag fylt med aktiviteter, er Knykstuggu stedet å varme seg på. Dette koselige samlingspunktet tilbyr forfriskninger og lett mat. Her kan du slappe av, lade opp og kanskje planlegge morgendagens eventyr​. Skisenteret forsøker å holde Knykstuggu med kiosk åpen under skitrekkets åpningstider. Her finnes også fasiliteter som toaletter.

 

Andre vinteraktiviteter

I tillegg finner du 5 hoppbakker og skistadion tilrettelagt for skiskyting. Det tilbys også flere kurs, aktiviteter i regi av Orkdal IL gjennom vinteren, samt andre aktører i regionen.

 

Barnas skifestival arrangeres årlig av lokale aktører.
Barnas skifestival arrangeres årlig av lokale aktører.

Gratis parkering og tilgjengelighet

Et av de store plussene med Knyken er hvor lett tilgjengelig det er. Gratis parkering gjør det enkelt å komme seg dit, og du slipper å bruke tid på å lete etter en parkeringsplass. Sammenlignet med større skisentre, vil du ofte finne færre mennesker i Knyken, noe som bidrar til en mer avslappet opplevelse.

 

Pakk skiene, ta med familien, og nyt vinteren på ny! Vi gleder oss til å se dere i bakken!Comentarios


bottom of page