top of page

Fra fjord til fjell - I Orkland finnes et hjem for alleMange velger å flytte fra hjemstedet sitt i løpet av livet, kanskje for å studere, jobbe eller bare gjøre noe nytt. Orklendinger er nok intet unntak. Men mange velger også å komme hjem igjen, flere flytter hit for første gang, og de aller fleste velger å bli.

Men hva er det egentlig som gjør Orkland til et så fint sted å bo? Her finner du alt mellom fjord og fjell – i umiddelbar nærhet. En by uten kjas og mas, gratis parkering, 35 minutter fra Trondheim og 35 minutter fra bygda. I tillegg til fin natur, shoppingmuligheter, en rik historie, Trøndelags kuleste badeland og en egen strandfestival, finner du også de små tingene som gjør Orkland til et trygt sted å være. Gode barnehagetilbud, et hav av aktiviteter, flere tusen arbeidsplasser og et voksende boligmarked.Ina Marie Holseth

INA MARIE HOLSETH (28) dro fra Orkland for 10 år siden. Nå er hun og familien klare for å flytte hjem igjen.

– Jeg flytter tilbake for å få nærhet til familie, og at det er trygt og godt å vokse opp her, sier hun.

Ina skryter blant annet av det rike handelstilbudet, variasjonen i jobbmuligheter og den sentrale beliggenheten.

– Jeg gleder meg til å ha det aller meste man kan trenge og ønske seg i relativt kort avstand, sier hun.


I tillegg trekker hun frem den spennende lokalhistorien, Orklandbadet, festivaler, gode shoppingmuligheter og flotte natur- opplevelser som drafaktorer.Geir Mule

GEIR MULE (51) tok for nærmere fire år siden med seg sønnen og flyttelass fra Steinkjer tilbake til Orkland. Den utflyttede orklendingen hadde fått jobb som daglig leder i Orklandbadet – Orklands viktigste attraksjon, ifølge han selv.

I tillegg til Orklandbadet setter Geir også stor pris på korte avstander til alt rundt, de forskjellige aktivitetstilbudene og arrangementene i dalføret.

– Gode argument for å velge Orkland er nærhet til sjøen og marka, samt at det er mye som skjer her. At det er nære Trondheim er også en fordel.Olga Irmina Ucinska

Da OLGA IRMINA UCINSKA (31) og daværende samboer fra Fannrem ventet sitt første barn for snart 10 år siden fant de seg et hjem på Løkken Verk.

– Jeg er spesielt glad i industrihistorien i Orkland, og alle vitnesbyrd etter den. På Løkken finner du for eksempel Gammelgruva og Thamshavnbanen, forteller hun.

I tillegg til en unik historie skryter Olga av miljøet i kommunen.

– Det beste med Orkland er orklendinger – og tryggheten og mangfoldet de bidrar til. Samtidig er det trygt å bo her, og rammene for en god oppvekst og et godt liv er til stede.
5 gode grunner til å velge Orkland:


Historiske Løkken Verk

Opplev Thamsriket på nært hold – besøk historiske Løkken Verk. Kjenn den tunge berglukten som sitter igjen fra gruvedriften i Gammelgruva, bli med Thamshavntoget på en reise gjennom dalen, og bli bedre kjent med Thams-­historien i Industrimuseet. Avslutt med en matbit hos Bergmannskroa, nydelige retter tilberedt med lokale råvarer fra hele Orkland.

Orklandbadet

Tilbring dagen i aktivitet. I Orklandbadet finner du både badeland, klatrehall, treningssenter og kafeteria – alt under samme tak. Badet åpnet i 2020, og ligger rett ved strandområdet Gammelosen. Her finner du både sandstrender, tursti og et stort parkområde med blant annet baner for volleyball, tennis og BMX. ­Dessuten ligger Orklahallen og Idrettsparken like ved. Kanskje et av Norges mest mangfoldige friluftsområder?


Orkanger sentrum

Det er noe ekstra hyggelig med ei sentrumsgate kledd i sommerdrakt. Opplev det koselige bylivet i Orkanger sentrum. Her finner du både kjente ­merkevarer og nisjebutikker, kaféer og spisesteder. På godværsdager trekkes butikk­stativene ut og gata fylles med mennesker.


Parkliv

Glem Palmesus – opplev skikkelig strandfestival ved Gammelosen i stedet. Siste helga i juli arrangeres Parkliv på Orkanger, og som flere år tidligere ­kommer ulike norske artister for å lage god stemning langs strandkanten. I år dukker artister som DDE, Hans Rotmo, Hagle og Melody Market opp – en herlig blanding laget for både unge og voksne. Men gjengen bak Parkliv har ikke glemt barna. Før aldersgrensen trer i kraft er det nemlig Barnas dag på stranda, med gøyale aktiviteter for hele familien.

Lensvik Landhandleri

Langs langstrakte åkre, i duften av sjø og idyllisk stemning finner du Lensvika, også kjent som jordbærbygda. Og det er ikke uten grunn at det lille tettstedet går under dette kallenavnet. Her finner du nemlig det som mange trøndere vil hevde er verdens beste jordbær. Bærkurven kan du nyte nede ved kaia. Her ­finner du også Lensvik Landhandleri – et lite skattekammer med husflid- og håndverksprodukter. I butikken har de faktisk en egen vikingavdeling med smykkekopier fra ekte vikingfunn, ullprodukter og andre gøyale ­småtterier. I tillegg har landhandleriet blitt et viktig samlepunkt for både lokale og ­tilreisende.


Comments


bottom of page