top of page

Gammelosen

Gammelosen - fire bystrender med sandstrand

Foto:

Kajsa Selnes / AD

Et steinkast fra Orkanger sentrum er det flotte rekreasjons-, mosjons- og badeområdet Gammelosen. Her kan du sole deg på fire badeplasser med hvite sandstrender eller benytte den 2,1 km lange turstien. Du kan gå helt ytterst på moloen ved småbåthavna Terna, og utvide turen med 500 meter.

Gammelosen er det som er igjen av det gedigne elvedeltaet som ble fylt i da lakseelva Orkla ble regulert og industriorådet Grønøra anlagt på slutten av 1960-tallet.


Gammelosen ligger mellom Orklandbadet og Orkdalsfjorden. Det er saltvann, og vannspeilet munner i nord ut i fjorden under brua i Gammelosveien.


Gammelosen lever mellom flo og fjære, men alltid er det mulig å nyte området både fra stranda og i vannet. I tillegg kan turstien brukes sommer som vinter. Området har gode parkeringsmuligheter.


De fire strendene har alle sine særpreg. Sør-stranda er den største og har Orklandbadet som nærmeste nabo. Hermetikken er en idyll mot øst der du kan kaste deg i vannet fra flytebrygga, vasse uti eller bare slappe av på gressvollen og sandstranda. I nordvest er strandområdet best egnet på fjære sjø. Og i nordenden er det skapt et flott badeanlegg tilrettelagt for funksjonshemmede med rullestolbane, asfaltert handikap-parkering og en soltribune tilrettelagt for rullestolbrukere.

Det er Orkanger Vel som har sørget for utviklinga av Gammelosen. Velforeninga har skaffet bord, benker, badebrygge og badeflåte, informasjonstavler og flere grillplasser. Foreninga har også sørget for omfattende beplantning og innkjøp av den hvite korallsanda til strendene. Dette har foreninga skapt gjennom dugnad, egne midler og medlemskontingent, men også fått tilskudd fra kommunen, tippemidler, Extramidler og støtte fra lokalt næringsliv.

Adresse:

Tverradkomsten 61, 7300 Orkanger, Norway

Bilder:

Bilder

Lignende attraksjoner

Pink Blossom

Trehusbyen Nerøra

Trehusbyen Nerøra er en pittoresk bydel nord i småbyen Orkanger med en lang og mangfoldig historie. Her bodde fiskere og strandsittere fra 1600-tallet. Da industrialiseringa startet på midten av 1800-tallet utviklet Orkedalsøren - eller Nerøra - seg som industristed, handelssted, håndverkssted og fiskeristed.

Aktiviteter, Turtips,

Orkanger

Pink Blossom

Øyhopping: Orkland-Ørland

Trøndersk kystnatur på sitt beste - opplev ytre Orkland og ytre deler av Ørlandsområdet på to hjul. Øyhopping kan by på mange spennende opplevelser og nye minner. Med ruta Selva-Værnes-Leksa-Storfosna-Garten-Brekstad-Valset får du en kystnær rundtur i vakre omgivelser.

Turtips, Sykkeltur

Selva

Pink Blossom

Raudhåmmårn (Rødkammen)

Rødkammen, bedre kjent som Raudhåmmårn, er en klassiker på Orkanger. Her kan du velge mellom fire startpunkt, avhengig av hvor bratt og lang tur du ønsker. Dette betyr at du også kan gå turen som en rundtur.

Turtips, Tursti, Fottur

Orkanger

Pink Blossom

Varig Orkla Arena

Varig Orkla Arena kan tilby mye mer enn “bare” travløp: arenaen skal kunne romme alle slags hestesportaktiviteter, messer, utstillinger, konserter, kurs og konferanser.

Aktiviteter, Dyr, Travløp

Fannrem

På Orkanger har man alt innenfor kort rekkevidde.

Relaterte artikler

Pink Blossom

Fra fjord til fjell - I Orkland finnes et hjem for alle

Mange velger å flytte fra hjemstedet sitt i løpet av livet, kanskje for å studere, jobbe eller bare gjøre noe nytt. Orklendinger er nok...

12. juli 2022 kl. 06:41:14

Oppleve2@2x.png

Oppdag store og små aktiviteter i Orkland

bottom of page