top of page

Foto:

Kajsa Selnes / AD

Gammelosen

Gammelosen - fire bystrender med sandstrand

Et steinkast fra Orkanger sentrum er det flotte rekreasjons-, mosjons- og badeområdet Gammelosen. Her kan du sole deg på fire badeplasser med hvite sandstrender eller benytte den 2,1 km lange turstien. Du kan gå helt ytterst på moloen ved småbåthavna Terna, og utvide turen med 500 meter.

Gammelosen er det som er igjen av det gedigne elvedeltaet som ble fylt i da lakseelva Orkla ble regulert og industriorådet Grønøra anlagt på slutten av 1960-tallet.


Gammelosen ligger mellom Orklandbadet og Orkdalsfjorden. Det er saltvann, og vannspeilet munner i nord ut i fjorden under brua i Gammelosveien.


Gammelosen lever mellom flo og fjære, men alltid er det mulig å nyte området både fra stranda og i vannet. I tillegg kan turstien brukes sommer som vinter. Området har gode parkeringsmuligheter.


De fire strendene har alle sine særpreg. Sør-stranda er den største og har Orklandbadet som nærmeste nabo. Hermetikken er en idyll mot øst der du kan kaste deg i vannet fra flytebrygga, vasse uti eller bare slappe av på gressvollen og sandstranda. I nordvest er strandområdet best egnet på fjære sjø. Og i nordenden er det skapt et flott badeanlegg tilrettelagt for funksjonshemmede med rullestolbane, asfaltert handikap-parkering og en soltribune tilrettelagt for rullestolbrukere.

Det er Orkanger Vel som har sørget for utviklinga av Gammelosen. Velforeninga har skaffet bord, benker, badebrygge og badeflåte, informasjonstavler og flere grillplasser. Foreninga har også sørget for omfattende beplantning og innkjøp av den hvite korallsanda til strendene. Dette har foreninga skapt gjennom dugnad, egne midler og medlemskontingent, men også fått tilskudd fra kommunen, tippemidler, Extramidler og støtte fra lokalt næringsliv.

Adresse:

Tverradkomsten 61, 7300 Orkanger, Norway

Bilder:

Du liker kanskje også:

Utforsk området

bottom of page