top of page

En aktiv dag i og rundt Orklandbadet

Vil du oppleve en begivenhetsrik dag med strandlek, parkliv, ballspill, badeland og klatring? Ved Orklandbadet kan du oppleve alt på ett sted! Her finner du et unikt aktivitetstilbud for alle aldre. Fyll dagen med ulike former lek, trening, mat og avslapning, uansett vær og årstid.


Tekst og foto: Anne Berit Grostad Rett ved Orkanger sentrum ligger et av Norges aller fineste aktivitetsområder. Orklandbadet åpnet som en del av Folkehelsesenteret i 2020, og det har blitt et mangfoldig anlegg med både badeland, klatrehall, treningssenter og kafeteria. Badet ligger rett ved strandområdet Gammelosen/Vannspeilet, hvor du finner både tre sandstrender, tursti rundt Vannspeilet, og et stort parkområde tilrettelagt for ulike aktiviteter. Dessuten ligger Orklahallen og Idrettsparken like ved. Er dette Norges mest mangfoldige friluftsområde? Ta med familien eller gode venner til en innholdsrik opplevelsesdag i Orklandbadet!


Parkering og inngang

Utenfor Orklandbadet finner du en stor parkeringsplass med gratis parkering. Derifra kan du gå rett inn i Orklandbadet, eller bare utforske området rundt. Du kan også ta buss og hoppe av ved Orkdal Sparebank i Orkanger sentrum, og følge skilting mot Grønøra/Orklandbadet. Det er gangvei helt ned til Orklandbadet.


Klatring og buldring

Start gjerne dagen i Klatrehallen. Hallen henger sammen med Orklandbadet, og de har felles resepsjon. Du kan klatre med eget utstyr, eller leie det dere trenger av sko, tau og seler. I Klatrehallen finner du alt fra barneavdeling med klatrevegger, labyrinter, hoppe-avsatser og hengebro, til 370 m2 buldrevegger og 1000 m2 med klatreløyper. Både buldreveggene og klatreløypene har varierende vanskegrader, så her vil både nybegynnere og konkurranseklatrere finne noe som passer. Du kan også prøve rappellering, klatre med autobelay (selvsikring), eller hva med et strikkhopp med fritt fall på 5 meter?


I barneavdelinga kan ungene både klatre, hoppe, leke sisten eller gjemsel.

Lek i labyrinten inni veggene, eller ta en hvil i hengebrua.

Buldreområdet ble utvidet i 2020, så her kan du boltre deg på 370 m2 buldrevegg!

Hallen har til sammen 1000 m2 klatrevegg. Veggene på bildet er 10 meter høye, men det er også en rekke løyper på 15 meter.

I buldreveggene finner du ulike vanskegrader, og varierende grad av overheng. Du klatrer uten sikring, og lander mykt på madrassdekket under. Dette er god og morsom trening for både barn og voksne!
Klatreløypene er tydelig merket med vanskegrad, og de varierer fra nybegynnernivå til konkurranse på internasjonalt nivå. De fleste løypene kan klatres både med topptau eller på led (at klatreren klipper inn tauet i karabinkroker selv underveis).Klatrehallen

• 1000 m2 klatreløyper

• 370 m2 buldrevegger

• Ulike vanskegrader

• Egen barneavdeling

• Felles resepsjon som badelandet

• Tilbyr utleie av alt utstyr

 

Et livlig, men behagelig badeland

Etter en aktiv formiddag i klatrehallen vil det friste med et forfriskende besøk i badelandet. I resepsjonen får du et gummiarmbånd som styrer inngang og utgang. Båndet fungerer også som elektronisk nøkkellås til garderobeskapene.


Vel inne i badet er det bare å hoppe i det. Kanskje vil dere teste stupebassenget aller først? Velg om du vil hoppe fra kanten eller fra 1, 3 eller 5 meter. Etterpå kan dere teste sklia. Den er hele 75 meter lang, og den tar tida på deg. Kanskje setter du ny high score?

De yngste vil trives i barnebassenget, med regnbuesklie og vannsprut. Dybden her går slakt nedover fra 0 til 30 cm.


Etter stuping, hopping og skliing kan dere ta en tur i aktivitetsbassenget. Det kan friste med både motstrøm, bølgebasseng, boblebad og fontener. Det er også flere flyteleker tilgjengelig. Har du fortsatt energi å brenne av etter det, kan du velge mellom hele 6 konkurransebaner i idrettsbassenget.


Overalt i Orklandbadet er det store vindusflater med flott utsikt mot Vannspeilet i Gammelosen. På uværsdager kan du duppe i det varme vannet imens regnet eller snøen pisker på rutene. Du kan også gå rett fra bassenget til uteområdet, hvor du kan sole deg like utenfor eller ta en dukkert i sjøen. Du kommer deg inn igjen ved å bruke armbåndet. Er du en skikkelig hardhaus kan du til og med løpe ut midtvinters og lage engler i snøen!

Etter lek og aktivitet frister det kanskje med litt avslapning. Da kan du finne roen i badstua, boblebadet eller i stillesonen i velværebassenget. Dere kan også gå til terapibassenget eller opplæringsbassenget, som begge ligger skjermet i egne rom. Her er det supert å øve på å svømme, eller bare å leke fritt.


Til sammen finner du hele 8 basseng i Orklandbadet. De varierer i temperatur, fra 27 grader i konkurranse- og idrettsbassengene, til 30 grader i aktivitetsbassenget, og 34 grader i de andre. Temperaturen i lufta er også behagelig. Her skal ingen måtte betale med verken blå lepper og hakkende tenner for moroa!Stupebassenget har hopp på 1, 3 og 5 meter.

Test den 75 meter lange vannsklia, og prøv å slå din egen rundetid!

Orklandbadet

• 8 bassenger

• Badstuer

• Boblebad

• Kafeteria

• Sklier

• Stupebrett på 1, 3 og 5 meter

• Tilgang til både soling og strandbading utendørsNyt utsikten, roen og slapp av i behagelige 34 graders vanntemperatur i velværebassenget.
Ta en badepause ved en av de mange sittegruppene i badet, og nyt utsikten mot stranden i Vannspeilet.

Jacuzzien holder 38 grader, og har plass til 8-10 personer.


Det er god akustikk, og dermed er det enkelt å finne roen i stillesonen, selv med aktivitetsbassenget bak glassveggen.

Stupebassenget og konkurransebassenget ligger ved siden av hverandre. Bakerst ligger opplæringsbassenget.

Til venstre ligger garderobene, og i etasjen over er det treningssenter med både styrkesal, kondisjonsavdeling og gruppetimer. Ved innmelding i treningssenteret får du også tilgang til badelandet.
De ulike bassengområdene er knyttet sammen, men er likevel atskilt. Bakerst i bildet ligger aktivitetsbassenget, med barnebassenget og regnbuesklia mellom sonene.Bølgebassenget og strømbassenget er en avgrenset del av aktivitetsbassenget.

 

Opplading i kaféteriaen Gomle

Etter klatring og bading er det på tide med et måltid. I kafeteriaen Gomle finner du både burger, pizza, toast, kylling, club sandwich og et godt utvalg av is. Det er tre spiseområder; inne i bassengområdet, området tilknytta resepsjonen, samt sittegrupper i parken.
I kafeteriaen Gomle finner du blant annet både burger, pizza, toast, kylling, club sandwich og is.

Velg om du vil spise i bassengområdet (bakerst), i kafeteriaen tilknytta resepsjonen, eller ute.

Nyt gjerne maten ute, med god utsikt til både Vannspeilet og parkområdet.

Nyt parklek og strandliv

Etter måltidet kan dere runde av dagen med å utforske parkområdet utenfor Orklandbadet. Her finner du finkornet sandstrand, sandvolleyballbane, basketballbane, treningsapparater, minitrampoliner, hengekøyer og et stort friområde perfekt for enten ballek, sykling, sparkesykkel eller rulleskøyter.


Dessuten kan du ta turløypa på 2,2 kilometer rundt Vannspeilet, hvor du finner to andre sandstrender. Stranden lengst nord er oppbygd med handicapvennlig rampe. Idrettsparken med flere fotballbaner og løpebane ligger like ved, samt kjøpesenteret Amfi OTI.

Så sett av dagen til en aktiv og innholdsrik dag i og rundt Orklandbadet – et helt unikt folkehelseanlegg!Slapp av i en av hengekøyene i parken, enten alene eller med en venn.

I parken finner du flere apparater til utetrening.Comments


bottom of page