Foto:

Stine Aasløkk

Orkla gjestebolig

Orkla Gjestebolig ble bygget av Orkla Grube-Aktiebolag i 1916 som et ledd i den store utbyggingen på Løkken Verk.

Det tilbys overnatting ved Orkla Gjestebolig i forbindelse med kurs, konferanser og selskap, hvor det bookes for grupper.  Dersom du ønsker overnatting ved Løkken Verk, men ikke er en del av en gruppe, har du mulighet til å booke overnatting ved Bergmannskroa.


For grupper:
Orkla Gjestebolig har 25 rom, som totalt har 44 sengeplasser. Dersom dere som gruppe har behov for flere rom kan også rom ved Bergmannskroa brukes. Totalt disponerer vi 34 rom når vi ser Bergmannskroa og Orkla Gjestebolig under ett. Totalt 60 senger.

Rommene er av ulik størrelse og alle er individuelt innredet. Alle rom har bad.


Historien:

Orkla Grube og aktiebolag ble etablert i 1904, og i forbindelse med utvidelse av driften og investorer blant annet fra Sverige ble det behov for standsmessig inkvartering på Løkken Verk. Huset ble blant annet brukt i forbindelse med styremøter og andre viktige møter for selskapet. Under navnet Orkla Hotell ble det også drevet som hotell for reisende selgere,  og her var også en avdeling for ugifte funksjonærer.


Bygget ble mye brukt mens Orkla hadde hovedkontor på Løkken Verk fram til midten av 80-tallet, og også i årene som fulgte. Fra januar 2016 ble huset overtatt av en stiftelse, og huset drives nå av Bergmannskroa. Byggningen har fordums prakt, og her kan man ha selskaper eller konferanser i herskapelige omgivelser. Orkla Gjestebolig har 25 rom med plass til 44 personer. Alle rom har bad.


For booking og mer informasjon se her

Adresse:

Løkkenveien 204, 7332 Løkken Verk, Norway

Bilder:

Du liker kanskje også:

Utforsk området