top of page

Aunemo Lodge

I det gamle våningshuset på Aunemo Gård står ni nostalgiske rom - og enda flere sengeplasser, klar for alle som måtte ønske å overnatte i et hjemmekoselig, historisk trønderlån i dette vakre dalføret.

Foto:

Monica Kvaale

Aunemo ligger plassert sentralt på Fannrem, og det er nåværende drivers tippoldefar, lensmann Mikael Røhme, som ervervet gården først på 1900-tallet. Trønderlåna ble oppført på 1700-tallet, deretter ble den fredet i 1923, og etter at famileni 1996 flyttet inn i nybygd hus få meter unna, har `Låna`blitt lagt til rette for overnattingsgjester.


Det siste året har bestyrerinnen pusset støv av gamle skatter samlet gjennom generasjoner, restaurert alle rom, og virkelig fått frem sjarmen ved å skape en boutique-følelse i det gamle huset. I loftsgangen er over to hundre år gamle tømmervegger bevart, Lensmann Røhmes gamle krakk har blitt til nattbord, og bilder fra fordums tid krydrer de enkle rommene som er innredet for avslapning og hvile  - vipps så ble Aunemo Overnatting i 2020 forvandlet til en Lodge.


Det er nemlig i sommermånedene det syder av liv på Aunemo, da kommer det laksefiskere fra hele verden som vil nyte eksklusivt fluefiske i Orkla, og bo autentisk og landlig til på Aunemo. Der sover de godt om natten, og har nok plass til å boltre seg på når de tester stenger, casting, eller forteller om laksen de landet i fjor på Kolahalvøya. De nyter lange, lyse sommernetter, og det sosiale. Ellers i året består gjestene stort sett av turister og innleide arbeidsfolk til de lokale industribedriftene som foretrekker å bo med selvhushold i hjemmekoselige omgivelser.


Det nostalgiske huset består av ni rom, to stuer, felles kjøkken, spisesal, 3 bad og 3 toaletter. Det er WIFI, godt med parkering, grill og flere uteområder som står til disposisjon, og vertskapet er alltid tilgjengelig om det skulle være noe.


For priser og mer informasjon,

Følg Aunemo Lodge på Facebook

E-post: monicakvaale@yahoo.no


Adresse:

Aunemovegen 21, 7320 Fannrem, Norway

Bilder:

Bilder

Lignende attraksjoner

Pink Blossom

Ferieutleie Trønderlån

I idylliske Hoston kan du leve den nasjonalromantiske drømmen gjennom leie av et helt Trønderlån i ferien.

Overnatte, Familie

Hoston

Pink Blossom

Tenneltunet Lene Lysklett

Forlat byens kjas og mas og kom deg ut i naturen, uten å måtte gi avkall på komfort.

Overnatte, Camping og hytter

Lensvika

Pink Blossom

Hoset Gård

Opplev naturen på nært hold fra en Arctic Dome.

Overnatte, Camping og hytter

Fannrem

Pink Blossom

Grindvollan feriehus

Her kan man leie hus som feriebolig og korttidsleie.

Overnatte

Lensvika

Fannrem er det nest største tettstedet i Orkland, bare småbyen Orkanger er større.

Relaterte artikler

Oppleve2@2x.png

Foretrekker du hotell, hytte, campingplass eller telt?

bottom of page