Foto:

Monica Kvaale

Aunemo Lodge

I det gamle våningshuset på Aunemo Gård står ni nostalgiske rom - og enda flere sengeplasser, klar for alle som måtte ønske å overnatte i et hjemmekoselig, historisk trønderlån i dette vakre dalføret.

Aunemo ligger plassert sentralt på Fannrem, og det er nåværende drivers tippoldefar, lensmann Mikael Røhme, som ervervet gården først på 1900-tallet. Trønderlåna ble oppført på 1700-tallet, deretter ble den fredet i 1923, og etter at famileni 1996 flyttet inn i nybygd hus få meter unna, har `Låna`blitt lagt til rette for overnattingsgjester.


Det siste året har bestyrerinnen pusset støv av gamle skatter samlet gjennom generasjoner, restaurert alle rom, og virkelig fått frem sjarmen ved å skape en boutique-følelse i det gamle huset. I loftsgangen er over to hundre år gamle tømmervegger bevart, Lensmann Røhmes gamle krakk har blitt til nattbord, og bilder fra fordums tid krydrer de enkle rommene som er innredet for avslapning og hvile  - vipps så ble Aunemo Overnatting i 2020 forvandlet til en Lodge.


Det er nemlig i sommermånedene det syder av liv på Aunemo, da kommer det laksefiskere fra hele verden som vil nyte eksklusivt fluefiske i Orkla, og bo autentisk og landlig til på Aunemo. Der sover de godt om natten, og har nok plass til å boltre seg på når de tester stenger, casting, eller forteller om laksen de landet i fjor på Kolahalvøya. De nyter lange, lyse sommernetter, og det sosiale. Ellers i året består gjestene stort sett av turister og innleide arbeidsfolk til de lokale industribedriftene som foretrekker å bo med selvhushold i hjemmekoselige omgivelser.


Det nostalgiske huset består av ni rom, to stuer, felles kjøkken, spisesal, 3 bad og 3 toaletter. Det er WIFI, godt med parkering, grill og flere uteområder som står til disposisjon, og vertskapet er alltid tilgjengelig om det skulle være noe.


Facebook: https://www.facebook.com/aunemolodge


Adresse:

Aunemovegen 21, 7320 Fannrem, Norway

Bilder:

Du liker kanskje også:

Utforsk området