top of page

Pilegrimsleia

Pilegrimsleia går gjennom gamle Meldal og er 25,5 km lang.

Foto:

Kajsa Selnes / AD

Leia daterer helt tilbake til middelalderen, og for pilegrimene som i den tiden vandret var landskapet helt annet enn dagens turgåere møter. Mens mye har forandret seg over tiden kan man fortsatt føle historien som dveler langs stien. For mange er det ikke lengre en religiøs opplevelse, men natur og historie i ett. Leia går gjennom mange godt gjemte historiske punkter som man ikke finner i andre destinasjoner.


Gjennom århundrene som er gått siden pilegrims-trafikken tok slutt, er de gamle veifarende ofte erstattet av nyere veisystemer, terrenget er blitt oppdyrket eller sporene er grodd igjen, og ofte er bare landskapet det samme. Pilegrimsleia er nå tilrettelagt med målet å gi vår tids vandrer et bilde av det middelalderens pilegrimer opplevde på sin ferd mot Nidaros. Derfor går ferden gjennom skog og mark og åpne landskap.


Les mer og se kart på pilegrimsleden.no 

Adresse:

Bilder:

Bilder

Lignende attraksjoner

Pink Blossom

Trehusbyen Nerøra

Trehusbyen Nerøra er en pittoresk bydel nord i småbyen Orkanger med en lang og mangfoldig historie. Her bodde fiskere og strandsittere fra 1600-tallet. Da industrialiseringa startet på midten av 1800-tallet utviklet Orkedalsøren - eller Nerøra - seg som industristed, handelssted, håndverkssted og fiskeristed.

Aktiviteter, Turtips,

Orkanger

Pink Blossom

Øyhopping: Orkland-Ørland

Trøndersk kystnatur på sitt beste - opplev ytre Orkland og ytre deler av Ørlandsområdet på to hjul. Øyhopping kan by på mange spennende opplevelser og nye minner. Med ruta Selva-Værnes-Leksa-Storfosna-Garten-Brekstad-Valset får du en kystnær rundtur i vakre omgivelser.

Turtips, Sykkeltur

Selva

Pink Blossom

Raudhåmmårn (Rødkammen)

Rødkammen, bedre kjent som Raudhåmmårn, er en klassiker på Orkanger. Her kan du velge mellom fire startpunkt, avhengig av hvor bratt og lang tur du ønsker. Dette betyr at du også kan gå turen som en rundtur.

Turtips, Tursti, Fottur

Orkanger

Pink Blossom

På sporet av Thams

En historisk reise fra Orkanger til Løkken Verk

Turtips, Togtur

Orkland

Fra sentrum i Meldal er det mulig å ta seg til gode utfartsområder til fots eller en kort biltur til parkeringsplasser.

Relaterte artikler

Oppleve2@2x.png

Her er fine turtips for både natur- og historieinteresserte

bottom of page