top of page

Agdenes fyr

Velkommen til Agdenes Fyr - En av norges mest bevaringsverdige fyrstasjoner, med flott beliggenhet på fastlandet og kjørbar vei helt fram.

Foto:

Kajsa Selnes / AD

Agdenes fyr ble lagt ned som bemannet fyrstasjon i 1984, etter 180- års tjeneste. I 2003 overtok Nidaros Sparebank eiendommen. Fyret med sine bygninger har en historisk ro og fantastisk atmosfære - her er det tilrettelagt for spesielle opplevelser og gode minner. Eiendommen er restaurert etter dialog med vernemyndigheter, samtidig som den har fått moderne fasiliteter som baderom (vannklosett, dusj etc), elektrisk oppvarming, kjøkken godkjent av Mattilsynet, innbrudds- og brannalarm  m.v.


Fyret leies ut etter avtale til spesielle anledninger som strategisamlinger, styremøter, ledermøter, årsdager, lag/foreninger, familieselskaper etc. Dette kombineres fortrinnsvis med overnatting, men det er også mulig å leie eiendommen for dagsarrangement.


De vanligste bruksområdene er leder/styresamlinger med inntil 10-11 deltakere på enkeltrom, eventuelt større sosiale lag eller samlinger med inntil 20-30 personer.


Det er til sammen 3 bygninger med sovekapasitet, og  til sammen 13 soverom og 21 sengeplasser. Det finnes også mulighet for ekstraseng på enkelte rom.


Bordet i det store møte/spiserommet har plass til ca. 20 personer, i tillegg kan flere rom brukes til møter eller bespisning for 4-6 personer. Ved en tidligere anledning har det vært et helt busslast til bespisning, da alle rom i betjentboligens 1. etasje var i bruk.


For booking og mer informasjon les mer på agdenes fyr sine nettsider

Adresse:

7318 Agdenes, Norway

Bilder:

Bilder

Lignende attraksjoner

Pink Blossom

Vålåskaret

Innover Resdalen, i den nordøstlige delen av Trollheimen ligger Vålåskaret - Norges første fredede setergrend.

Severdighet, Bygdetun

Meldal

Pink Blossom

Frostad bygdetun

Frostad gård var i sin tid en storgård og eierne var meget aktive i politikk og losjebevegelsen.

Severdighet, Kultur

Lensvika

Pink Blossom

Vikingutstillingen i Agdenes

Her kan man se og kjøpe klær, utstyr, håndtverk, smykker og replikasjoner fra vikingtiden

Severdighet, Handle, Utstilling

Lensvika

Pink Blossom

Hambåra Fort

Hambåra fort ved Selva i Orkland kommune ligger naturskjønt til i bratt terreng på vestsiden av Trondheimsfjorden med utsyn utover sentrale deler av fjorden.

Severdighet, Fottur, Historisk, Aktiviteter

Selva

Agdeneset er navnet på området der Agdenes fyr ligger i dag ved innløpet av Trondheimsfjorden.

Relaterte artikler

Oppleve2@2x.png

Her er severdigheter i Orkland du bør vite om

bottom of page