top of page

Mangfold av gjester hos Orkla Camping

Orkland markedsfører seg som kommunen med tilbud fra fjord til fjell. Målet er at folk som bor her skal trives, og at turister som gjester kommunen skal føle det attraktivt. Reiselivsbransjen kan vise til en rekke campingplasser, og hvert område fra fjord til fjell har sine kvaliteter og attraksjoner. Lakse-elva Orkla har alltid hatt stor betydning, og den er fremdeles ett av de beste trekkplastrene for turistene.


Trivsel ved lakseelva Orkla

Tilfeldig turist på sykkel, campinggjester i tredje generasjon og laksefiskere. Det er stort mangfold blant Orkla Campings gjester. Campingplassen like ved Orklas elvebredd og bare et steinkast fra Orkanger sentrum, har også en rik og lang historie.Foto: Kajsa Selnes


Campingturister i generasjoner

- Her i vårt hjørne av campingen er det bare folk fra Frøya! sier Liv Wågø. – Her har vi feriert i 33 år og det skal vi fortsette med «to the bitter end», ler hun og ser bort på spikertelt-nabo Hildegunn Hallaren, også fra Frøya.


- Ja, det skal være sikkert, sier hun.Liv Wågø og Hildegunn Hallaren fra Frøya har bare gode minner fra mange år som gjester ved Orkla Camping.
Liv Wågø og Hildegunn Hallaren fra Frøya har bare gode minner fra mange år som gjester ved Orkla Camping. Foto: Marit Mjøen

Faren er laksefisker og familien leide hytte hos ­Orkla Camping første gang på midten av 1990-tallet. Fra sommeren 1997 har familien feriert her hvert eneste år. Hun kan ikke huske annet enn somrer på Orkanger.


- Jeg har alltid trivdes. Da jeg stiftet ­familie, fortsatte jeg å feriere her. ­Samboeren min er laksefisker, men jeg har ikke ­tålmodighet. Mens han er i elva, finner jeg på andre ting sammen med barna Lyder og Levin. Vi leide først, men i 2021 ble drømmen oppfylt og vi kjøpte vogn og spikertelt. For oss er det ikke noe alternativ til Orkla Camping.Trivsel på den flotte uteserveringen til Orkla Camping. Foto: Kajsa Selnes


Beliggenheten ved Orkla er selvsagt viktig, men nærheten til Orkanger sentrum, handelstilbud, gode leikeforhold for barna og turmuligheter har stor betydning, sier ­Hildegunn Hallaren.


Liv Wågø innrømmer at hun ikke er ­laksefisker selv, men mannen Karl har vært det. Et dårlig kne gjør at han ikke kan stå i elva denne sesongen. Det startet da han ble med en kompis på laksefiske i 1988. Han ­hadde nybegynnerflaks og tok en rugg på 10 kilo. Dermed var han frelst. Fra 1989 har Liv og Karl feriert på Orkla camping. I 2000 kjøpte de vogn og spikertelt og har vært ­trofaste gjester.


Foto: Kajsa Selnes


God komfort

I et annet hjørne av campingplassen treffer vi på ekteparet Egil Ågotnes og Jorunn Langedal Ågotnes fra Bergen som begge er laksefiskere.


- Eg e stril, ja, sier Egil, men Jorunn er bergenser!


Det er tredje sesongen de bor på Orkla Camping ved åpninga av laksesesongen.Lakse-ekteparet Egil Ågotnes og Jorunn Langedal     Ågotnes klar for dagens opplevelser i Orkla.
Lakse-ekteparet Egil Ågotnes og Jorunn Langedal Ågotnes klar for dagens opplevelser i Orkla. Foto: Marit Mjøen

- Det var egentlig tilfeldig at vi havnet her, da campingen vi bodde på i Rennebu ble avviklet. Da kjørte vi langs elva nordover og havnet til slutt her. Det ble suksess! Her fant vi den komforten i utleiehytter vi ønsker. Plassen ligger sentralt, nært sentrum av ­Orkanger og med gode turmuligheter langs elva.


Turstien Orklaparken er helt ­utrolig! I tillegg har eierne, Rita Storheil og Erik ­Skjeggerød utviklet en god ramme rundt ­oppholdet. Eriks pizza er aldeles fortreffelig, sier Egil og Jorunn.Nydelig pizza rett ut fra ovnen. Foto: Kajsa Selnes

Sykkelturist

Ved et lite telt og en solid sykkel står ­amerikaneren Tim Hintce. Han er på sin ­sykkeltur nummer 14 i Europa og mange av dem har vært i Skandinavia. Nå kommer han fra Bergen og skal sykle til Trondheim.

- For mange er ting det viktigste i livet, for meg er det opplevelser. Etter tips fra ­vertinnen her ble jeg et døgn ekstra for å få med meg det som er verdt å se her, blant annet The Norwegian Building, sier han.Sykkelturisten Tim Hintce overnatter i telt.
Sykkelturisten Tim Hintce overnatter i telt. Foto: Marit Mjøen


Campingmuligheter i Orkland

Breivika Camping

Campingtilbud ved Trondheimsleia. Plasser for campingvogn, bobil og telt.


Damtjønna Camping

Innlandscamping ved Damtjønna ikke langt fra Gangåsvatnet.


Ellingsgården Grillrestaurant & Camping

Fjellcamping på Søvasslikjølen. Plass for campingvogner og bobiler. Campinghytter til leie.


Frilsjøen Camping

Campingplass ved innsjøen Frilsjøen med hytteutleie, plass for bobiler, ­campingvogner og telt.


Gangåsvatnet Camping

Utleieplasser for bobil, campingvogn og telt ved Gangåsvatnet, lett ­tilgjengelig fra E39.

Geita Camping

Ligger i historiske omgivelser ved ­Orkdalsfjorden. Campingplasser, ­utleiehytter og bobilparkering.


Hegg Camping og fritidspark

Ligger mot Trondheimsleia. Plasser for bobil, campingvogn, husvogn, utleie av hytter.

Høgkjølen Fjellcamp

Helårstilbud på Høgkjølen med ­campinghytter og rom til leie. Plasser for bobil, campingvogn og telt.

Orkla Camping

Ligger ved lakseelva Orklas bredd, bare en spasertur fra småbyen Orkanger. Utleie av hytter, oppstillingsplasser for bobiler og campingvogner.


Rønningen Camping

Forskjellige overnattingsmuligheter, hytter og hus. Utleie av plasser for telt og campingvogner.

Snillfjord Camping

Ligger på Krokstadøra ved Snillfjorden. Muligheter både for camping og ­hytteleie.


Værnes Camping & Marina Beliggenhet er på Værnes, like ved Agdenes kirke. Har både campingtilbud og utleie av båtplasser og båter.

Comments


bottom of page