top of page

Gardtales i Orkland

Nok en gang blir vi nødt til å forberede oss på en litt annerledes jul. Men selv om vi må ta hensyn til meteren, munnbind og såre antibac-hender, betyr ikke det at julestemningen uteblir av den grunn. På lørdag kan du oppleve førjulkosen hos flere av gårdene i Orkland.

Thamsriket - Smaker fra Orkland arrangerer i år, som i fjor, Gardtales i førjulstiden. Idéen er hentet fra rebusløpet som ble arrangert i forbindelse med Trøndersk Matfestival sommeren 2020, hvor deltakerne besøkte en rekke utvalgte gårder i området, og samlet stempel fra hver gård. Arrangementet ble en fin opplevelse, og på lørdag åpner flere av de lokale produsentene igjen gårdene sine og gjør litt ekstra utav dagen.


Noen kjenner kanskje Gardtal som bygdebøker skrevet av eldre herremenn, som mot slutten av 90-tallet gikk fra gård til gård for å samle historiefortellinger og informasjon om slektskap. I 2021 er vi så heldige og kan kjøre bil i stedet, noe som gjør det mye enklere å besøke flere av gårdene på samme dag - kanskje alle til og med, hvis man viser hensyn.


Ta turen til Råbygda og stikk innom Steindalen Gård og Orkladal Ysteri. Foruten åpne gårdsbutikker, tilbyr Steindalen enkel servering under besøket. I tillegg vil Landrø Lensvik, Ingeborg Solligård og Karin Johansen stille med stand på tunet. Hos Solhus Gård og Fosslykkja Bigård på Fannrem blir det servert gløgg og pepperkaker, mens hos Storkvikne Gård på Svorkmo blir det mulighet for å grille medbrakt mat, spise pepperkaker, drikke julekaffe, og ikke minst - kose med sauer.


Hos Steindalen og Storkvikne kan du også vinne matkurv.


Med forbehold om endringer - sett av lørdag 11. desember fra kl. 12-17, og få en skikkelig smakebit av førjulsstemningen. Kanskje finner du noen fine, lokale julegaver?Les mer om fjorårets Gardtales i artikkelen til Norges Bondelag.

Comments


bottom of page