top of page

Vettaheia

Topptur med utsikt over fjorden i ytre del av gamle Agdenes kommune

Foto:

Marthe Kalland / AD

Vettaheia, også kjent som Vættaliheia, er en kort topptur i Selva i ytre del av gamle Agdenes kommune. Her får man utsikt over Selva og Breivika i øst og Vassbygda med Storvatnet og Litjvatnet i vest. Når det er klarvær ser man også over fjorden til Fosen. I vest kan man skimte Hitra og Frøya i horisonten.


På toppen er det en varde med en bok man kan skrive seg inn i. Boka ligger i postkassen i varden. Like til vest for varden er det satt opp en liten varde med fargede steiner. Denne varden er satt opp for å symbolisere anti-mobbing. Hit kan man ta med egne steiner og bygge videre på varden hvis man vil.


Det er to kjente ruter opp til toppen, fra Selva og fra Hambårabukta. Bruk gjerne kart fra 1881 til å finne adresser og stedsnavn.


Fra Selva

Fra Fv710, ta av mot Selva og inn på Værnesveien. Mulig parkering på møteplassen ovom Værnesveien 95 eller på Joker Selva. Gå inn på grusveien som leder til Værnesveien 82, og følg veien rett fram mot skogen. Veien går over i en traktorvei med noen korte bratte bakker. Hold til venstre etter Middagsskarmyra, over bekken og følg stien gjennom skogen. Når du når fram til berget, følger du pålene fram til varden.


Fra Hambårbukta

Fra Fv710, kan du parkere ved den gamle tunnelen i Hambårbukta. Turen starter på grusveien på sørsiden av tunnelen. Noen ganger går det beitedyr her, så husk å lukke grinda etter deg. Veien oppover leder deg forbi bunkersene til Hambåra Fort. Når veien slutter, fortsett videre oppover berget. Her er det satt opp stiger. Deretter følger du stien fram til varden.


Adresse:

Vettaheia, Agdenes, Norge

Bilder:

Bilder

Lignende attraksjoner

Pink Blossom

Trehusbyen Nerøra

Trehusbyen Nerøra er en pittoresk bydel nord i småbyen Orkanger med en lang og mangfoldig historie. Her bodde fiskere og strandsittere fra 1600-tallet. Da industrialiseringa startet på midten av 1800-tallet utviklet Orkedalsøren - eller Nerøra - seg som industristed, handelssted, håndverkssted og fiskeristed.

Aktiviteter, Turtips,

Orkanger

Pink Blossom

Øyhopping: Orkland-Ørland

Trøndersk kystnatur på sitt beste - opplev ytre Orkland og ytre deler av Ørlandsområdet på to hjul. Øyhopping kan by på mange spennende opplevelser og nye minner. Med ruta Selva-Værnes-Leksa-Storfosna-Garten-Brekstad-Valset får du en kystnær rundtur i vakre omgivelser.

Turtips, Sykkeltur

Selva

Pink Blossom

Raudhåmmårn (Rødkammen)

Rødkammen, bedre kjent som Raudhåmmårn, er en klassiker på Orkanger. Her kan du velge mellom fire startpunkt, avhengig av hvor bratt og lang tur du ønsker. Dette betyr at du også kan gå turen som en rundtur.

Turtips, Tursti, Fottur

Orkanger

Pink Blossom

På sporet av Thams

En historisk reise fra Orkanger til Løkken Verk

Turtips, Togtur

Orkland

Selva var kjent for sine gode havneforhold helt fra vikingetida.

Relaterte artikler

Oppleve2@2x.png

Her er fine turtips for både natur- og historieinteresserte

bottom of page