top of page

Raudhåmmårn (Rødkammen)

Rødkammen, bedre kjent som Raudhåmmårn, er en klassiker på Orkanger. Her kan du velge mellom fire startpunkt, avhengig av hvor bratt og lang tur du ønsker. Dette betyr at du også kan gå turen som en rundtur.

Foto:

Kort og bratt: Fra Joplassen, i starten av Ulvåsveien

Fra Joplassen til Raudhåmmårn er det kun 1 km å gå, men en høydeforskjell på 170 m. De første 200 meterne går gjennom et nabolag, før du finner stien inn i skogen bak vanntårnet. Herfra går stien bratt opp til utsiktspunktet, hvor du finner belønningen på 260 moh., med en panoramautsikt som strekker seg fra Geitastradfjella i nord til Surnadalsfjella i sør.


Lengde t/r: 2,2 km


Langs skiløypa: Fra Ulvåshytta

Så fort snøen har smeltet blir skiløypene i Ulvåsmarka forvandlet til et turparadis for fotturer også. Her kan du velge å kjøre opp til Ulvåshytta, eller starte turen langs Ulvåsveien eller gjennom Buvikløypa. Veien til Raudhåmmårn er markert med skilt og avstander, og det finnes mange omveier du kan velge for å få en enda lengre tur i marka. Her har lokale dugnadshelter tilrettelagt med plankelagte stier over myra for at turgåere skal kunne holde seg tørre.


Lengde t/r: 5 km


Fra bunnen og opp: Fra Evjen

Hvis du vil unngå bilvei helt, kan du starte turen fra Evjen. Her kan du parkere i nærheten av sykehuset og følge veien mot Evjensbakkan. Like før oppoverbakkene starter, etter du har krysset brua over hovedveien, går en sti inn i skogen på venstre side. Denne kan du følge hele veien til utsiktspunktet.


Lengde t/r: ca. 6 km


Fannremsruta: Fra Espa

Med Espa som startpunkt går mesteparten av turen langs grusvei. Her kan du velge å starte fra Frisbrua på Fannrem eller Espabakkan på Evjen. Det er også mulig å kjøre et stykke langs Espaveien, men da må du påberegne bomavgift.


Lengde t/r: 

ca. 8 km fra Frisbrua, Fannrem

ca. 6,5 km fra Evjen

ca. 3 km fra parkering EspaveienPå toppen finner du et 7 meter langt panoramafotografi av utsikten, med navn og høyde på ca. 50 fjelltopper.

Adresse:

Hynneveien 22, 7300 Orkanger, Norge

Bilder:

Bilder

Lignende attraksjoner

Pink Blossom

Trehusbyen Nerøra

Trehusbyen Nerøra er en pittoresk bydel nord i småbyen Orkanger med en lang og mangfoldig historie. Her bodde fiskere og strandsittere fra 1600-tallet. Da industrialiseringa startet på midten av 1800-tallet utviklet Orkedalsøren - eller Nerøra - seg som industristed, handelssted, håndverkssted og fiskeristed.

Aktiviteter, Turtips,

Orkanger

Pink Blossom

På sporet av Thams

En historisk reise fra Orkanger til Løkken Verk

Turtips, Togtur

Orkland

Pink Blossom

Øyhopping: Orkland-Ørland

Trøndersk kystnatur på sitt beste - opplev ytre Orkland og ytre deler av Ørlandsområdet på to hjul. Øyhopping kan by på mange spennende opplevelser og nye minner. Med ruta Selva-Værnes-Leksa-Storfosna-Garten-Brekstad-Valset får du en kystnær rundtur i vakre omgivelser.

Turtips, Sykkeltur

Selva

Pink Blossom

Vettaheia

Topptur med utsikt over fjorden i ytre del av gamle Agdenes kommune

Turtips, Friluftsliv, Fottur

Selva

På Orkanger har man alt innenfor kort rekkevidde.

Relaterte artikler

Oppleve2@2x.png

Her er fine turtips for både natur- og historieinteresserte

bottom of page