top of page

Øyhopping: Orkland-Ørland

Trøndersk kystnatur på sitt beste - opplev ytre Orkland og ytre deler av Ørlandsområdet på to hjul. Øyhopping kan by på mange spennende opplevelser og nye minner. Med ruta Selva-Værnes-Leksa-Storfosna-Garten-Brekstad-Valset får du en kystnær rundtur i vakre omgivelser.

Foto:

Allsidig Design / Kajsa Selnes

Fra ytre Orkland til Ørland og tilbake - en sykkeltur perfekt for spreke barnefamilier og andre friluftsglade. Området er kjent for sine enorme gravhauger fra bronsealderen, da noen av Norges mektigste personer hadde tilhold i området. Her finner du mange fine perler på veien. Ta gjerne med telt og fiskestang for den ultimate friluftsopplevelsen.Parker bilen i Selva. Sykle til Værnes. Ta ferja til Leksa. Deretter til Storfosna-Garten-Brekstad og ferja tilbake til Valset. God tur!

Adresse:

Agdenes, Orkland, Norge

Bilder:

Bilder

Lignende attraksjoner

Pink Blossom

Trehusbyen Nerøra

Trehusbyen Nerøra er en pittoresk bydel nord i småbyen Orkanger med en lang og mangfoldig historie. Her bodde fiskere og strandsittere fra 1600-tallet. Da industrialiseringa startet på midten av 1800-tallet utviklet Orkedalsøren - eller Nerøra - seg som industristed, handelssted, håndverkssted og fiskeristed.

Aktiviteter, Turtips,

Orkanger

Pink Blossom

På sporet av Thams

En historisk reise fra Orkanger til Løkken Verk

Turtips, Togtur

Orkland

Pink Blossom

Raudhåmmårn (Rødkammen)

Rødkammen, bedre kjent som Raudhåmmårn, er en klassiker på Orkanger. Her kan du velge mellom fire startpunkt, avhengig av hvor bratt og lang tur du ønsker. Dette betyr at du også kan gå turen som en rundtur.

Turtips, Tursti, Fottur

Orkanger

Pink Blossom

Vettaheia

Topptur med utsikt over fjorden i ytre del av gamle Agdenes kommune

Turtips, Friluftsliv, Fottur

Selva

Selva var kjent for sine gode havneforhold helt fra vikingetida.

Relaterte artikler

Oppleve2@2x.png

Her er fine turtips for både natur- og historieinteresserte

bottom of page