top of page

Omnfjellet

Nyt 360° utsikt fra gamle Orkdal kommunes høyeste fjelltopp 830 moh.

Foto:

Oda Røe / Allsidig Design

Omnfjellet er et fint turalternativ for både store og små - året rundt. Du kan nå toppen av fjellet fra flere kanter, men det vanligste startpunktet går fra Langlidalen ved Våvatnet. Her kan du, mot en liten sum, sette igjen bilen på parkeringsplassen, før du spenner skia eller knyter fjellskoa. Turen er omtrent 8-9 km lang tur/retur, men ønsker du å gå til Omnfjellvarden som ligger på det høyeste punktet, må du påberegne litt lengre avstand.


Litt over halvveis på turen kommer du til Steinbrothytta, hvor du kan spise matpakka i le en vindfull dag eller benytte utedoen. Etter hytta skrår du rett til høyre for å nå toppen. Det kan være en fordel å ha gått ruta på sommers tid før man tester skiføret, da ruta ikke er merket om vinteren. Ut.no har likevel fine kart til både sommerrute og vinterrute, som er enkle å navigere etter.

Adresse:

Omnfjellet, Orkland, Norway

Bilder:

Bilder

Lignende attraksjoner

Pink Blossom

Trehusbyen Nerøra

Trehusbyen Nerøra er en pittoresk bydel nord i småbyen Orkanger med en lang og mangfoldig historie. Her bodde fiskere og strandsittere fra 1600-tallet. Da industrialiseringa startet på midten av 1800-tallet utviklet Orkedalsøren - eller Nerøra - seg som industristed, handelssted, håndverkssted og fiskeristed.

Aktiviteter, Turtips,

Orkanger

Pink Blossom

Øyhopping: Orkland-Ørland

Trøndersk kystnatur på sitt beste - opplev ytre Orkland og ytre deler av Ørlandsområdet på to hjul. Øyhopping kan by på mange spennende opplevelser og nye minner. Med ruta Selva-Værnes-Leksa-Storfosna-Garten-Brekstad-Valset får du en kystnær rundtur i vakre omgivelser.

Turtips, Sykkeltur

Selva

Pink Blossom

Raudhåmmårn (Rødkammen)

Rødkammen, bedre kjent som Raudhåmmårn, er en klassiker på Orkanger. Her kan du velge mellom fire startpunkt, avhengig av hvor bratt og lang tur du ønsker. Dette betyr at du også kan gå turen som en rundtur.

Turtips, Tursti, Fottur

Orkanger

Pink Blossom

På sporet av Thams

En historisk reise fra Orkanger til Løkken Verk

Turtips, Togtur

Orkland

En mangfoldig region fra fjord til fjell - med kvaliteter som favner både høyt og bredt. Sjarmerende tettsteder og en småby - regionsenteret Orkanger gir urbane kvaliteter med handel, tjenestetilbud og opplevelser. Dette er Orklandregionen. Et mangfoldig næringsliv gjør det attraktivt å bo her, og aktive reiselivsaktører sørger for at turister og tilreisende får gode tilbud og opplevelser.

Relaterte artikler

Oppleve2@2x.png

Her er fine turtips for både natur- og historieinteresserte

bottom of page