top of page

Omnfjellet

Nyt 360° utsikt fra gamle Orkdal kommunes høyeste fjelltopp 830 moh.

Foto:

Oda Røe / Allsidig Design

Omnfjellet er et fint turalternativ for både store og små - året rundt. Du kan nå toppen av fjellet fra flere kanter, men det vanligste startpunktet går fra Langlidalen ved Våvatnet. Her kan du, mot en liten sum, sette igjen bilen på parkeringsplassen, før du spenner skia eller knyter fjellskoa. Turen er omtrent 8-9 km lang tur/retur, men ønsker du å gå til Omnfjellvarden som ligger på det høyeste punktet, må du påberegne litt lengre avstand.


Litt over halvveis på turen kommer du til Steinbrothytta, hvor du kan spise matpakka i le en vindfull dag eller benytte utedoen. Etter hytta skrår du rett til høyre for å nå toppen. Det kan være en fordel å ha gått ruta på sommers tid før man tester skiføret, da ruta ikke er merket om vinteren. Ut.no har likevel fine kart til både sommerrute og vinterrute, som er enkle å navigere etter.

Adresse:

Omnfjellet, Orkland, Norway

Bilder:

Bilder

Lignende attraksjoner

Pink Blossom

På sporet av Thams

En historisk reise fra Orkanger til Løkken Verk

Turtips, Togtur

Orkland

Pink Blossom

Thamshavnbanen

En nostalgisk tur med verdens eldste vekselstrømdrevne jernbane

Turtips, Togtur

Løkken verk

Pink Blossom

Gråhammårn

Gråhåmmårn er et lite fjell, som ligger rett sør for sentrum av Løkken Verk.

Turtips, Topptur

Løkken verk

Pink Blossom

Gammelosen

Gammelosen - fire bystrender med sandstrand

Turtips, Aktiviteter, Familie, Bade

Orkanger

En mangfoldig region fra fjord til fjell - med kvaliteter som favner både høyt og bredt. Sjarmerende tettsteder og en småby - regionsenteret Orkanger gir urbane kvaliteter med handel, tjenestetilbud og opplevelser. Dette er Orklandregionen. Et mangfoldig næringsliv gjør det attraktivt å bo her, og aktive reiselivsaktører sørger for at turister og tilreisende får gode tilbud og opplevelser.

Relaterte artikler

Oppleve2@2x.png

Her er fine turtips for både natur- og historieinteresserte

bottom of page