top of page

Eidemstuva

En kort og fin topptur for hele familien, med flott utsikt.

Foto:

Marthe Kalland / AD

Eidemstuva ligger på en ås mellom Storvatnet og Trondheimsleia. På toppen er det ei stor mast som er godt synlig hele turen opp. På en finværsdag har man god utsikt utover havet mot Hitra, Frøya, Tarva og Fosen. På toppen er det også en turbok man kan skrive seg inn i.


Det er to kjente ruter opp til toppen, fra Raustein og fra Sommerhvile hyttefelt.


Fra Raustein

Følg Værnesvien mot Værnes 2,8 km fra Coop Marked Mølnbukt. Ta til venstre mot Raustein hyttefelt (like før grønne naust på venstre side). Der veien deler seg hold til høyre og parker. Gå forbi "bommen" og følg hytteveien videre. I enden av hytteveien hold til venstre, der finner du stien som leder deg til Eidemstuva.


Fra Sommerhvile hyttefelt

Det er mulig å parkere ved Coop Marked Mølnbukt eller øverst i Sommerhvile hyttefelt. Følg stien inn gjennom skogen, langs Portfjellet. Etter ca. 1 km, tar stien av til høyre ved en liten bekk. Følg stien og vardene opp til toppen.

Adresse:

Eidemstuva, Agdenes, Norge

Bilder:

Bilder

Lignende attraksjoner

Pink Blossom

Trehusbyen Nerøra

Trehusbyen Nerøra er en pittoresk bydel nord i småbyen Orkanger med en lang og mangfoldig historie. Her bodde fiskere og strandsittere fra 1600-tallet. Da industrialiseringa startet på midten av 1800-tallet utviklet Orkedalsøren - eller Nerøra - seg som industristed, handelssted, håndverkssted og fiskeristed.

Aktiviteter, Turtips,

Orkanger

Pink Blossom

Øyhopping: Orkland-Ørland

Trøndersk kystnatur på sitt beste - opplev ytre Orkland og ytre deler av Ørlandsområdet på to hjul. Øyhopping kan by på mange spennende opplevelser og nye minner. Med ruta Selva-Værnes-Leksa-Storfosna-Garten-Brekstad-Valset får du en kystnær rundtur i vakre omgivelser.

Turtips, Sykkeltur

Selva

Pink Blossom

Raudhåmmårn (Rødkammen)

Rødkammen, bedre kjent som Raudhåmmårn, er en klassiker på Orkanger. Her kan du velge mellom fire startpunkt, avhengig av hvor bratt og lang tur du ønsker. Dette betyr at du også kan gå turen som en rundtur.

Turtips, Tursti, Fottur

Orkanger

Pink Blossom

På sporet av Thams

En historisk reise fra Orkanger til Løkken Verk

Turtips, Togtur

Orkland

Sjø, svaberg og sommersol - i idylliske Vassbygda finner du garantert sommerstemningen.

Relaterte artikler

Oppleve2@2x.png

Her er fine turtips for både natur- og historieinteresserte

bottom of page