top of page

Digital tursti på Orkanger

Digital kulturtursti på Nerøra er en moderne app-basert mulighet til å formidle lokalhistorie på.

Foto:

Kajsa Selnes / AD

Digital kultursti gatelangs i trehusbyen Nerøra

De fleste byer har en gammelby med sjarm og opplevelser. Det har også Orkanger i trehusbyen Nerøra. Her er det spennende lokalhistorie på hvert gatehjørne. Og like i nærheten ligger badeplassene i Gammelosen, småbåthavn og bevertningssted.

Lengst mot nord bodde strandsitterne som drev småbruk samtidig som de tok sesongarbeid på Strandheim Brug. Forretninger, overnattingsplasser og serveringssteder ble etablert etter hvert som byen vokste. Mye av historien formidles gjennom Digital kultursti Nerøra.


Ved å gå langs kulturstien får du fortalt noe av Orkangers mangfoldige historie som industristed, handelssted, håndverkssted og fiskeristed og den rollen industrigründeren Christian Thams spilte.


Kulturstien har elleve stoppunkter med plakater og QR-koder for videofilmer: Orkanger kirke, Fallet, Næbbmælen, Fernie plass, Dampbakken, Dampmaskinhuset på Strandheim, Strandheim, Orkanger stasjon, Arbeiderboliger i Nygata, Riangården og ved forfatteren Johan Bojers fødested i Kåresgata. Kart over stoppunktene kan lastes ned fra plakatene og gjør det enkelt å følge den digitale kulturstien på Nerøra.


Hver filmsnutt er på rundt tre minutter, og tar oss med tilbake i tid på det stedet vi står ved plakatene. Historiene bygger på forfatteren Irene Voldens historie om Litj-Johan på Nerøra. Filmselskapet UpNorth har laget filmene takket være innsats fra lokale amatørskuespillere.

Adresse:

Thamshavnveien 22, 7300 Orkanger, Norway

Bilder:

Bilder

Lignende attraksjoner

Pink Blossom

Trehusbyen Nerøra

Trehusbyen Nerøra er en pittoresk bydel nord i småbyen Orkanger med en lang og mangfoldig historie. Her bodde fiskere og strandsittere fra 1600-tallet. Da industrialiseringa startet på midten av 1800-tallet utviklet Orkedalsøren - eller Nerøra - seg som industristed, handelssted, håndverkssted og fiskeristed.

Aktiviteter, Turtips,

Orkanger

Pink Blossom

Øyhopping: Orkland-Ørland

Trøndersk kystnatur på sitt beste - opplev ytre Orkland og ytre deler av Ørlandsområdet på to hjul. Øyhopping kan by på mange spennende opplevelser og nye minner. Med ruta Selva-Værnes-Leksa-Storfosna-Garten-Brekstad-Valset får du en kystnær rundtur i vakre omgivelser.

Turtips, Sykkeltur

Selva

Pink Blossom

Raudhåmmårn (Rødkammen)

Rødkammen, bedre kjent som Raudhåmmårn, er en klassiker på Orkanger. Her kan du velge mellom fire startpunkt, avhengig av hvor bratt og lang tur du ønsker. Dette betyr at du også kan gå turen som en rundtur.

Turtips, Tursti, Fottur

Orkanger

Pink Blossom

På sporet av Thams

En historisk reise fra Orkanger til Løkken Verk

Turtips, Togtur

Orkland

På Orkanger har man alt innenfor kort rekkevidde.

Relaterte artikler

Oppleve2@2x.png

Her er fine turtips for både natur- og historieinteresserte

bottom of page