top of page

Orkangerdagene 2021

Trehusbyen Nerøra i fokus


Hovedtema under festivalen Orkangerdagene 2021, 19-27.juni, er «Trehusbyen Nerøra». En viktig samarbeidspartner under arrangementet er sju bedrifter i Tregruppen Orkland som har stor kompetanse på tre som materiale, design, bygging og restaurering av bygninger og innredning.


De sju bedriftene Ole Lium Møbelverksted, Fossline, FossPlater, Skjetne Design, Orkla Laft, AG TRE og Meldal videregående skole – vil bidra i flere foredrag i Orkanger og på Nerøra.

Lørdag 19.juni skal det markeres at Trehusbyen Nerøra er blitt skiltet som severdighet. Orkanger Vel og Orkanger Aktivum i samarbeid med Coop Extra Orkanger inviterer til offisiell åpning av Trehusbyen. Det er tidligere Orkdalspolitiker og Nerøra-beboer Anja Tjelflaat som foretar åpninga.


Fotoutstillinga «Treindustrien i Orkland» åpner også lørdag i Tregruppens visningsrom på Amfi OTI. Bildeutstillinga er et samarbeid med Orkanger historie. Den bringer minner fra fordums storheter som Bruks-tida på Orkanger for 150 år, sagbruksvirksomhetene på Rove og Reitan og Storås Sag og Høvleri som ble avviklet i 1986. Bildene viser også dagens moderne bedrifter.


I tillegg til hovedtemaet tilbys mange opplevelser under Orkangerdagene. Mange bedrifter, organisasjoner, frivillige og dugnadsfolk har lenge forberedt Orkangerdagene 2021 – slik det alltid har vært gjort i festivalens 62 år lange historie.


Det hele startet i 1960 under navnet Orkladagene. Navnet ble endret til Orklamartnan på 1980-tallet. Fra 2000 ble både navnet og arrangementet endret. I 22 år har Orkangerdagene vært et allsidig kulturtilbud for publikum i alle aldersgrupper – og for folk i hele regionen. I tillegg har arrangementet mange tilreisende som besøker festivalen hvert år.

Orkangerdagene har tradisjon for å velge et hovedtema som går som en rød tråd gjennom hele festivalen. Årets festival 19.-27. juni har Trehusbyen Nerøra som hovedtema.

Alltid er Orkangerdagene et teamarbeid mellom Orkanger Aktivum og mange bedrifter, frivillige lag og foreninger, sponsorer og en dugnadsgjeng som sørger for et allsidig og fyldig program.Obs Alle arrangement avvikles i tråd med lokale smittevernregler og etter råd fra kommunelegen. Vi anbefaler publikum til bruk av munnbind ved utendørsarrangement.

Комментарии


bottom of page