top of page

Internasjonal strikkefestival



Strikking er både fritidssyssel og levevei for millioner av mennesker. Bare i Norge er det over 1 million kvinner og menn i alle aldre som strikker. Dette var utgangspunktet for at Midtnorsk Strikkefestival ble etablert på Orkanger i 2016. Nå er arrangementet utvidet og utviklet og er blitt en del av det skandinaviske samarbeidet «Cold Water Festivals». Arrangementet heter Midtnorsk kultur- og strikkefestival og er en del av «Cold Water Festivals» sammen med Strikkefestivalen «Prjónagleði» i Blönduós nordvest på Island og Fanø Strikkefestival på øya Fanø vest for Jylland i Danmark. Strikking er både fritidssyssel og levevei for millioner av mennesker. Bare i Norge er det over 1 million kvinner og menn i alle aldre som strikker.



Dette var utgangspunktet for at bedriften Made by you etablerte Midtnorsk Strikkefestival i Orkanger i 2016. Nå er arrangementet utvidet og utviklet og er blitt en del av det skandinaviske samarbeidet «Cold Water Festivals». Arrangementet heter Midtnorsk kultur- og strikkefestival og er en del av «Cold Water Festivals» sammen med Strikkefestivalen «Prjónagleði» i Blönduós nordvest på Island og Fanø Strikkefestival på øya Fanø vest for Jylland i Danmark. ​I tillegg vil festivalen legge til rette for dem som ønsker å selge egne varer på stand. Dette skal skje i Orklahallen der en catwalk blir sentral når designerne skal presentere sine klær. Utgangspunktet for festivalen er Orkanger. Det er her det meste foregår, konsentrert om Orkanger Amfi-senter, Bårdshaug Herregård og Thamspaviljongen i sør, via sentrumsgata, Torget og til Orklahallen.





Orkanger fikk i 2019 en ny attraksjon «Digital kultursti Nerøra» som blir et ekstra innslag når strikkerne inntar Orkanger neste gang.


- Vi er blitt så glad i Orkanger siden vi flytta hit fra Børsa og det er med entusiasme vi bidrar med å gjøre både byen Orkanger og hele regionen kjent via festivalen vår. I tillegg til arrangementene her i Orkanger, har vi gode lokale støttespillere i Sentrumsforeningen, Orkdal kunstforening, Orklareiser, Reinhekla på Fannrem og Orkla Industrimuseum med Thamshavnbanen og Gammelgruva, sier Neeraas.


- Før vi flytta hit, var Orkanger bare et sted vi passerte på E39. Da vi bestemte oss for å flytte fra Børsa var det for å bo mer urbant. Vi tenkte på Trondheim, men så kjørte vi til Orkanger og oppdaget en sjarmerende småby med stort potensial. Det å bosette oss i Bankgården er det lureste vi har gjort. Med gangavstand til det meste må man trives: Koselige spisesteder i sentrum, to kjøpesenter, Gammelosen, Orklaparken, historiske omgivelser og ikke minst trehusbebyggelsen på Nerøra. Jeg har bodd mange steder i Norge, inkludert flere byer, men aldri har jeg sett en småby så flott som Orkanger.


- Muligheten for det kompakte med Orkanger er så bra og dette er noe som må utnyttes. Byen har et stort potensial og Midtnorsk kultur- og strikkefestival er en del av dette. Den nye storkommunen Orkland trenger et urbant Orkanger, sier Øyvind Neeraas.


Les mer om årets arrangement på deres facebooksider.

bottom of page