top of page

5 ting å gjøre i ruskværet

Begynner du også å bli drittlei av regn, sur vind og en vinter som ligner mer en blanding av oktober og april?

Det er lett å grave seg ned og bare kjenne på håpløsheten når du nesten ikke orker tanken på å gå ut døra engang. Likevel er det ekstra viktig at du tar vare på deg selv og de rundt deg i en slik periode. Tilbring tid med familie, venner eller gjør noe du liker i eget selskap.


Det ser dessverre ut som vi må holde ut ruskværet litt til, men da er det fint å finne på ting under tak, både hjemme og borte.


Brettspill

Mange pakket nok opp Orklandspillet på julaften, og kanskje har du blitt skikkelig god også? Logg av og inviter familien eller vennegjengen til en spillkveld, enten det er Orklandspillet, Bezzerwizzer, ludo eller sjakk – velg deres favoritt. Husk at du også kan be gjestene ta med spill, hvis du er lei av dine egne.



Ryddedag

Du har helt sikkert et roterom, en klesstol eller en kasse på loftet du skulle kvittet deg med? Benytt ruskværet til å rydde i gammelt rot. Kanskje finner du noen gamle skatter du glemte at du hadde, kanskje noe du kan gi eller selge videre? Du finner masse gjenbrukscontainere rundt omkring i dalføret, slik at klær du ikke lenger bruker kan gå til noen som trenger det. Også kan du jo stikke innom ReMidt med det samme, her er det nemlig en superpopulær gjenbruksbu til ting du ikke lenger har bruk for, men er for fine til å kastes.



Bowling

Hva med å bytte ut fjernkontrollen med ei bowlingkule? Inviter familien eller vennegjengen til en serie bowling, eller spill med deg selv – det kan også være ganske gøy. Orkland Bowling holder i alle fall åpent hver dag.


Foto: Allsidig Design / Kajsa Selnes

Quiz

Hvor høy er Galdhøpiggen? Hva er hovedstaden i Latvia? Samle favorittgjengen til en quiz-kveld. Lag din egen, eller finn ditt favorittema på det store internettet. Og er du syk, eller ikke i humør til å møtes - ta det på videochat da vel.



Spis ute

Unn deg et restaurant- eller kafébesøk. Et godt måltid i fine omgivelser kan virkelig gjøre under for humøret. Bli inspirert av forslagene for den matinteresserte i julegaveguiden eller sjekk ut et matarrangement i området. Bårdshaug Herregård arrangerer blant annet Afternoon Tea, med ledige bord i både februar og mars, mens Skjølberg Søndre inviterer til Smaker fra gården flere helgedager fremover.


Foto: Allsidig Design / Kajsa Selnes

bottom of page