top of page

Badeplasser

Orkland byr på et vell av badeplasser både i salt sjø og friske fjellvatn. Noen må du gå langt for å benytte, andre ligger tett ved veien du kjører. Her er muligheter for ethvert behov om du vil være alene eller gjøre badet til en sosial opplevelse.


Her kommer ti forslag:

Resvatnet Resvatnet (472,5 moh) er en innsjø i utkanten av Trollheimen. Vatnet strekker seg fra den freda sætergrenda Vålåskaret i nord mot Rindalsgrensa og sørover der elva Resa renner ut. Det er flere fine badeplasser rundt vatnet som ligger langs fylkesveien mellom Å i Orkland og Rindal. Resvatnet har tilsig fra mindre bekker i både nord og øst.


Frillsjøen Området rundt Frillsjøen (350 moh) er idyllisk med tursti, hytteområder og campingplass i tillegg til at selve Frillsjøen byr på flere idylliske badeplasser. Den mest brukte er Frillsjøen friområde i øst. Her er det omkledningsmuligheter og et stort friområde som er svært barnevennlig.


Hostovatnet Hostovatnet (220 moh) er både kjent for godt fiske og trivelige bademuligheter. Vannet Ligger lett tilgjengelig ved fylkesvei 6496 mellom Vormstad og Storås.


Gammelosen Gammelosen er Orkangers rekreasjonsområde og bystrand med korallsand på fire badeplasser. Her finner du badeflåter og badebrygge. I nordenden der Gammelosen er forbundet mot Orkdalsfjorden er det anlagt rullestolbane, asfaltert handikap-parkering og en soltribune tilrettelagt for rullestolbrukere. Kanoleie er også mulig.


Hylla Hylla ligger idyllisk til i Geitastrand ved Orkdalsfjorden like vest for Orkanger by. Det er adkomst fra Fv 710. Dette er et yndet badeområde for både lokalbefolkninga og tilreisende.


Storvatnet Storvatnet (6 moh) er en innsjø ved Vassbygda som ligger vest i Orkland kommune. Største dybde i vatnet er 16 meter, så bunnen er godt under havets overflate. Badeplassen ligger ved Fv 273 i et friområde mot øst. Her er det grillplass, sandvolleyballbane og skotthyllbane.


Øyangsvatnet Øyangsvatnet (126 moh) er Orklands største innsjø med et areal på 6,77 km². Området rundt sjøen er populært for friluftsliv. I øst er det opparbeidet plen som ender i ei sandstrand mot vatnet. Her er det toalettbygg og tilrettelagt for rullestolbrukere, og det er mulig å leie kanoer.


Gangåsvatnet Innsjøen Gangåsvatnet (153 moh) ligger i et flott naturområde med tilsig av fiskeelver og med Svorkmyran naturreservat som nabo. I nordenden av vatnet, ved utløpet av elva Songa, ligger en campingplass med fine bademuligheter.


Ingdalselva Storhølen i Ingdalselva er en yndet badeplass. Kulpen ligger ved Ingdalsfossen ikke langt fra en nedlagt kraftstasjon. Både kraftstasjonen og området ved fossen er benyttet som kulturarena. Badeplassen ligger ca 200 meters gange fra Fv 710.


Tinnen Ved Tinnen på Sør-Leksa er det ei stor og fin badestrand mot Trondheimsleia. Stedet ligger ikke langt fra brua over til Nord-Leksa. Dette er et populært område for lokalbefolkninga og tilreisende. På området finnes også tufter etter gammel bosetting og fortidsminner. (Kilde: Portalen Agdenes)

Comments


bottom of page